Veel gestelde vragen aan Auto-Kennis:
 
 • Ik wil een auto door Auto-Kennis laten keuren, wat kost dat?

De keuringskosten staan rechts vermeld. Toeslagen voor auto`s zijn er omdat er bij auto`s waarvoor de toeslagen gelden, meer tijd aan de keuring moet worden besteed. De kilometerkosten kunt u uitrekenen door de postcode in te vullen in het vakje onder kosten en te klikken bij `bereken`. Door de bedragen van de keuring van uw keuze, eventuele toeslag(en) en de kilometerkosten op te tellen weet u precies waar u aan toe bent wat betreft de kosten van de keuring. U mag ons altijd even bellen voor de kosten van uw specifieke keuring. Natuurlijk krijgt u na het maken van een afspraak, een bevestiging waarin de kosten volledig gespecificeerd aan u gemeld worden. Vermelde kosten zijn inclusief BTW.

 • Waarom betaal ik bij jullie eigenlijk toeslagen & Kilometer-kosten?

Omdat wij veel langer bezig zijn met bijvoorbeeld een 'Range-Rover Sport, met 8 cilinders, 4-wiel-aandrijving & automaat, bovendien bomvol met allerlei accessoires, dan met een eenvoudige 'Fiat-Panda', waar misschien niet eens electrische ramen in zitten. Het lijkt ons niet eerlijk dat je voor de keuring van die laatste eenvoudige auto, net zo veel betaalt! Dat terwijl we met de eerste auto bijna 3 keer zo lang bezig zijn. De kilometerkosten zijn natuurlijk verschillend, omdat ook wij meer brandstof verrijden, als we verder moeten gaan om een auto te keuren die verder weg staat.

 • Keuren jullie ook Hybride auto's?

Wij keuren regelmatig moderne hybride auto's van de bekende merken zoals bijvoorbeeld Honda, Toyota, Lexus, Volkswagen & Hyuandai. Met uitzondering nog van Tesla. Voertuigen van het merk Tesla zijn (nog) niet toegankelijk om diagnose te stellen aan de electronika.

 • Keuren jullie ook 'over de grens'?

Wij keuren met regelmaat ook over de grens. Meestal op aanvraag van bestaande tevreden klanten waarvoor wij al eerder in Nederland keurden. Natuurlijk kunnen we u ook informeren over wat er bij het kopen van een auto in het buitenland komt kijken. Prijzen en mogelijkheden verstrekken wij graag telefonisch.

 • Hoe snel kunnen jullie keuren als ik een afspraak wil maken?

Auto-Kennis kan meestal al binnen 2 werkdagen na aanvraag de keuring uitvoeren. Zowel voor u als koper, die snel wil weten of de uitgezochte auto aan de verwachtingen voldoet, als voor de verkoper, die niet lang wil wachten om de auto voor u vast te houden, is dit bijna een vereiste! Soms kunnen wij zelfs dezelfde dag nog keuren. Om te weten hoe snel wij voor u kunnen keuren belt u met 055-2600 000.

 • Hoe lang duurt een keuring en moet ik er zelf bij aanwezig zijn?

Een keuring duurt gemiddeld anderhalf uur. Keuringen van auto`s waar een toeslag voor geldt duren gemiddeld wat langer. Dit is inclusief nabespreking met u en advies t.a.v. de aankoop. Omdat een persoonlijk advies veel meer zegt dan een rapport, raden wij u aan bij de keuring aanwezig te zijn. U krijgt dan bovendien direct antwoord op vragen die u eventueel nog heeft.

Als u niet aanwezig kunt of wilt zijn bij de keuring: De keurmeester keurt in dat geval het voertuig en belt u direct na afloop van de keuring om de bevindingen door te spreken en eventuele vragen van u te beantwoorden. De eerste werkdag na de keuring ontvangt u het rapport per mail.

 • Hoe gaat de Aankoop-Keuring in de praktijk?

Een keuring begint met een visuele inspectie van de door u gekozen auto. Daarbij wordt ook een lakdikte-meting uitgevoerd om te zien of er sprake is geweest van schade. Onze specialist ziet in korte tijd door zijn ervaring direct enorm veel. Gelet wordt op de totale staat van de auto, het interieur, de buitenkant maar ook wordt de onderzijde van de auto gecontroleerd, net als alle zaken onder de motorkap. Vanzelfsprekend wordt het motormanagement net als de overige elektronica uitgelezen op aanwezige foutcodes. Gebreken en andere aandachtspunten vallen ons direct op! Hierna maken we, samen met u als u aanwezig bent, een proefrit. Een rit die voor onze specialist veelzeggend is. Niet over alleen de rijkwaliteiten van de auto maar ook over de technische staat waar deze in verkeert. Hierna wordt de auto nogmaals aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen, waarbij op alle details gelet zal worden die bij de proefrit op zijn gevallen. Tot slot maken wij rapport op en geven u een vrijblijvend advies, of de door u uitgezochte auto de moeite waard is om aan te kopen. Hierbij kunnen we u begeleiden bij de aankoop. Dit resulteert vaak in een interessante korting op de prijs die u voor de auto moet betalen, of in goede afspraken die u maakt met de verkoper over eventueel noodzakelijke reparaties aan de auto. Kortom, de keuringskosten verdient u eigenlijk altijd weer terug! Op auto-consult.nl een keurende partner van auto-kennis, kunt u vreemde, leuke en opmerkelijke verhalen lezen, over keuringen in de praktijk.

 • Contractbespreking & Onderhandelingen met de verkoper doen jullie dat ook?

"Een collega-bedrijf die ook aankoop-keuringen uitvoert, beweert dat zij een unieke dienst leveren hiermee. Jullie staan mij dus niet bij in de onderhandelingen en bespreking van het contract? "

Natuurlijk staan wij u bij, in de onderhandelingen over prijs & inruil van uw huidige auto, eventuele korting op de auto of uit te voeren onderhoud én staan wij u bij in de contractbespreking. Dit doen wij al meer dan 18 jaar! Omdat wij dit venzelfsprekend vinden. Omdat dit volgens ons gewoon bij een goed & compleet advies hoort.

 • De verkoper wil de auto eigenlijk niet laten keuren !

Een doorgewinterde verkoper geeft hier de meest uiteenlopende redenen voor zoals: "de auto is net nagekeken en echt voor mekaar", of: " ik heb nog 3 andere geïnteresseerden en die vinden een keuring helemaal niet nodig", of: " ik wil niet wachten op een keuring, misschien kan ik de auto al wel 10 keer verkopen voordat die keuring kan worden gedaan".

Maar: Een serieuze verkoper weet als geen ander, dat als u de auto wilt laten keuren u een serieuze koper bent! U maakt immers geen kosten voor een keuring als u de auto niet echt wilt kopen! Die zogenaamde "3 andere geïnteresseerden" bestaan vaak niet. Verkopers proberen veelal de koper te overhaasten. Auto-Kennis kan meestal binnen 2 werkdagen na aanvraag al keuren, soms nog zelfs dezelfde dag. Een verkoper die hier niet op kan wachten, heeft vaak toch iets te verbergen.

 • De auto die ik wil kopen is APK gekeurd, dan is hij toch goed?

Een auto die APK gekeurd is voldeed slechts op het moment van de keuring aan de veiligheidseisen zoals die gelden voor de APK. Een motor met lagerschade (zeer dure reparatie!) die niet teveel schadelijke uitstoot heeft wordt gewoon goedgekeurd! Ook slecht schakelende versnellingsbakken of versleten koppelingen waar je nog mee kan wegrijden, vormen geen belemmeringen voor een APK-goedkeur. Dan zijn er ook nog malafide verkopers die tijdens de keuring 4 wielen met goede banden`lenen` en direct na APK-goedkeuring voor een jaar, weer de 4 wielen met gladde banden onder de auto monteren. Vooral bij auto`s met dure banden loont dit! Buiten de voorgenoemde voorbeelden komt het nog met grote regelmaat voor dat Auto-Kennis bij haar keuringen auto's keurt waarvan je veel kunt zeggen, maar niet dat ze aan de eisen van de APK-keuring voldoen. Desondanks zijn deze auto's voorzien van een 'vers' APK-formulier waar het vakje 'goedgekeurd' aangevinkt is! Een APK-keuring geeft helaas geen enkele garantie voor een betrouwbare auto!

 • De auto heeft een lage kilometerstand en moet dan toch wel goed zijn?

Afgelezen kilometerstanden geven geen enkele garantie op een goede auto. Moderne auto`s kunnen probleemloos zeer hoge kilometerstanden bereiken mits ze normaal bereden zijn en onderhoud hebben gehad. Auto`s met lage kilometerstanden kunnen daarentegen al in zeer slechte staat verkeren door bijvoorbeeld een slechte behandeling van de vorige gebruikers(s) of het niet goed uitgevoerde onderhoud. Ook zeer slecht herstelde schades die vaak niet door de leek te herkennen zijn, kunnen grote gevolgen hebben. Dan zijn er nog de voertuigen waarvan de teller is teruggezet! Een lage afgelezen kilometerstand geeft dus geen enkele garantie op een goede auto!

 • De verkoper garandeert dat de auto goed is. De auto moet dan toch wel goed zijn?

Als de verkoper particulier is kan deze u helemaal geen garantie geven! Als u de auto koopt bij een bedrijf maakt u meer kans, maar het éne bedrijf is het andere niet. Kent u de garantie-formulieren waar u garantie krijgt op de `draaiende delen`? U gaat terug met de auto omdat de motor slecht loopt en men constateert dat de bobines slecht zijn. Reparatiekosten € 300, en 'o ja, ze vallen niet onder de garantie "want een bobine is elektronisch en draait toch niet?"'. Dan zijn er nog de malafide bedrijven die maar al te graag garantie en andere beloftes geven. Tegen de tijd dat uw klacht in behandeling zou worden genomen bestaan ze al niet meer of hebben opeens een nieuwe naam.

 • De auto wordt verkocht met een garantie-verzekering! Dat moet toch wel goed zitten dan?

Leest u eerst eens goed de voorwaarden door van de garantie-verzekering. Daar waar de folder je nog lokte met mooie beloftes als 'de auto in geval van een defect bij een garage van jouw keuze laten maken', staan die voorwaarden vol met uitsluitingen, beperkingen en de zogenaamde 'kleine lettertjes'. Je mag bovendien wel bijna een technisch speciaist zijn als je het allemaal begrijpt wat er wel en wat er niet gedekt wordt.

 
   

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij of wilt u gewoon nog meer weten?

Neemt u gerust contact op met Auto-Kennis per mail of telefonisch.

Wij zijn u graag van dienst! Wij zijn telefonisch bereikbaar:

Ma - Vrij : 8:30 - 21:00 / Za : 8:30 - 17:00

 
   
  Kosten:  

 

Aankoopkeuring €99,-* Garantiekeuring €99,-* Reparatiekeuring€79,-*

Auto-Advies €99,-*

Aankoop-Begeleiding €199,-*

*plus €0,19 per gereden km.

Toeslag auto`s ouder dan 15 jaar: €15,-

Toeslag auto`s meer dan 4 cilinders: €15,-

Toeslag 4-wiel aangedreven auto's : €15,-

Toeslag Hybride auto's: € 15,-

Optioneel: MOTORcheckUP olie-test inclusief analyse: € 15,-

 

Voor berekening van de kilometerkosten voert u onderstaand de postcode van de te keuren auto in: