auto aankoopkeuring en garantiekeuring op locatie
Waarom een Auto Aankoopkeuring vaak zelfs belangrijker is dan de beste garantie?
 
Het belang van een aankoopkeuring. Juist nu meer dan ooit!
  • Kennis en Ervaring

Weet u niet wat de zwakke punten zijn van de auto die u wilt kopen? Of gaat u ervan uit dat omdat het een groot merk is met een prima reputatie, dat er geen zwakke punten zijn? Herkent u te dunne remblokken en remschijven ook niet? Of gaat u ervan uit dat ze wel prima zijn omdat de auto goed remt? Weet u ook niet wanneer de distributie vervangen moet worden, of het al gedaan is en zo niet wat het kost? Denkt u ook dat de auto die u wilt kopen wel goed zal zijn, omdat zoals vaak gezegd wordt 'er tegenwoordig geen slechte auto's meer gemaakt worden' ? Denkt u ook dat de auto wel goed moet zijn omdat u de auto koopt met garantie en ze die nooit zouden geven als de auto slecht was?

Helaas moeten de meeste auto-kopers één of meer van de boven gestelde vragen met 'ja' beantwoorden! Een volmondig 'ja' betekent dat de aankoop van de gebruikte auto meer weg heeft van een 'casino-bezoek', een gok die goed, maar ook heel slecht kan uitpakken. Van een weloverwogen keuze van een goede auto, voor een goede prijs, waar u nog jarenlang plezier van zult hebben is dan geen sprake.
  • De vooroordelen op een rijtje:

"Zwakke Punten": Helaas heeft nagenoeg iedere auto specifieke zwakke punten. Ook modellen van gerenormeerde merken. Kleine verschillen in uitvoering zoals motor-variant of schakel- of automaat, maken soms al een wereld van verschil voor de betrouwbaarheid. Wist u dat er modellen van merken met een zeer degelijke reputatie zijn, waarvan de automaten 'het standaard begeven' bij wat hogere kilometerstanden? Dat reparaties in de duizenden euro's lopen? Wist u dat Turbo's van bepaalde diesel-motoren standaard stukgaan? Dat één van 's werelds bekendste merken met een uitstekende reputatie, jarenlang geplaagd werd door roest terwijl auto's van Franse en Italiaanse makelij er toen al geen last meer van hadden? Dat die roest altijd op dezelfde plaatsen voorkomt, veelal voor de leek niet te zien maar door een kenner heel makkelijk vast te stellen?

"Remt Prima" De auto remt prima bij de proefrit dus remschijven en blokken zullen wel in orde zijn. Wist u dat, totdat de voering van de blokken volledig weggesleten is en zelfs met versleten remschijven, de auto bij normaal remmen, net zo goed remt als met goede remmen? Dat de auto er ook mee APK-goedgekeurd wordt? Maar weet u ook dat ze bij onderhoud wel vervangen moeten worden en dat vervanging alles behalve goedkoop is?

"3 Maanden Garantie", de auto moet wel goed zijn denkt u. Heeft u wel eens de garantie-voorwaarden bekeken? Daar zitten zelden slijtage-delen bij inbegrepen. Heeft u garantie op de 'dicht-geplakte' uitlaat die bij verkoop 'gas-dicht' en dus APK-goed was, maar 2 weken later meer geluid produceert dan de Formule 1? Niet zelden komen wij bij garantie-keuringen dit soort geschillen tegen, die door onze inzet met regelmaat nog opgelost kunnen worden. Met een Aankoop-Keuring vooraf was dit voorkomen en had de verkoper de auto meteen goed afgeleverd naar aanleiding van de adviezen m.b.t. onderhoud en herstel door onze keurmeester gegeven.

Zoals een klant van ons na 3 aankoop-keuringen in 5 jaar eens zei: "Je lijkt wel gek als je als leek nog een auto koopt zonder aankoop-keuring!. Als consument weet je absoluut niet waar je op moet letten. Je bent totaal geen partij voor de professionele verkoper. Buiten de malafide verkopers die schijnbaar door de auto-branche in grote mate worden aangetrokken, is er ook voor gerenormeerde bedrijven veel te besparen door een auto met minder dan noodzakelijk of wenselijk onderhoud af te leveren. Zolang je de auto nog niet gekocht en betaald hebt, blijkt de verkopende partij veel gewilliger om onderhoud en reparatie's uit te voeren, waardoor je een goede auto koopt. Ik koop geen auto meer zonder aankoop-keuring!"
 
 
 
 
Wat is je garantie nog waard, zeker in deze zware economische tijden voor garage-bedrijven?

Ook voor veel garage-bedrijven zijn het zware tijden. Dat maakt dat een aanzienlijk aantal auto-bedrijven grote moeite heeft het hoofd boven water te houden. Ook enkele van de betere bedrijven!

Dit betekent wel dat, indien het bedrijf waarvan u de auto kocht, failliet gaat en daardoor niet meer actief is, u geen aanspraak kan maken op de garantie die op uw auto werd gegeven! Hiermee blijft van dan ook van kracht dat 'een goede auto kopen nog altijd beter is dan de beste garantie! '

Of dit nu een reële zorg is voor de huidige auto-koper? Ja! Regelmatig zien wij industrie-terreinen waar een paar maanden ervoor nog een mooie showroom vol auto's stond, waar nu hetzelfde pand met aanplak-biljetten 'te huur' te zien valt.

Ook komt het voor dat als wij telefonisch zaken van onderhoud willen controleren bij de uitvoerende merk-dealer van de stempels in het onderhoudsboek, dat wij verbonden worden met het antwoord-apparaat van de curator in plaats van met de betreffende dealer.

 

In een interessant artikel van de ING kan je lezen hoe moeilijk de Auto-branche het heeft en de verwachtingen. Op de website van Automobielmanagement kan je eenvoudig zien dat er ook in oktober weer genoeg auto-bedrijven failliet gingen. Een topje van de ijsberg overigens, want een werkelijk overzicht is er niet.

 
 
 
 
Conclusie: Het belang van een Auto Aankoop-Keuring geldt nu meer dan ooit!
garantie-afloop-keuring

Aangezien u wél een weloverwogen keus wilt maken, wél wilt weten wat u koopt en niet afhankelijk wilt zijn van de verkopende partij, laat u de auto van uw keuze keuren voordat u tot aanschaf overgaat!

Op deze manier bent u verzekerd van een goede auto, voor een eerlijke prijs, zonder verassingen achteraf.

Door de auto na aanschaf zorgvuldig te gebruiken en te laten onderhouden verzekert u zich meer dan met een 'garantie bij aanschaf' van jarenlang plezier zonder kosten die u had kunnen voorkomen.