Veel gestelde vragen aan Auto-Kennis:
 
  • Ik wil een auto door Auto-Kennis laten keuren, wat kost dat?

De keuringskosten staan rechts vermeld. Toeslagen voor auto`s zijn er omdat onze keurmeester bij dergelijke auto`s meer tijd aan de keuring zal moeten besteden. De kilometerkosten kunt u uitrekenen door de postcode aaneengesloten in te vullen in het vakje onder kosten en te klikken bij `bereken` . Door de bedragen van de keuring van uw keuze, eventuele toeslag(en) en de kilometerkosten op te tellen weet u precies waar u aan toe bent wat betreft de kosten van de keuring. Uiteraard krijgt u na het maken van een afspraak een bevestiging waarin de kosten, volledig gespecificeerd, aan u gemeld worden.

  • Hoe snel kunnen jullie keuren als ik een afspraak wil maken?

Auto-Kennis slaagt er meestal in de keuring uit te kunnen voeren binnen 2 werkdagen na aanvraag van de keuring. Zowel voor u als koper, die snel wil weten of de uitgezochte auto aan de verwachtingen voldoet, als voor de verkoper, die niet lang wil wachten om de auto voor u vast te houden, is dit bijna een vereiste! Soms kunnen wij zelfs dezelfde dag nog keuren. Om te weten hoe snel wij voor u kunnen keuren belt u met 055-2600 000.

  • Hoe lang duurt een keuring en moet ik er zelf bij aanwezig zijn?

Een keuring duurt gemiddeld anderhalf uur. Keuringen van auto`s waar een toeslag voor geldt duren gemiddeld een half uur langer. Dit is inclusief rapport opmaken en nabespreking met u en advies t.a.v. de aankoop. Omdat een persoonlijk advies veel meer zegt dan een rapport, raden wij u aan bij de keuring aanwezig te zijn. U krijgt dan bovendien antwoord op vragen die u eventueel nog heeft.

Uiteraard hoeft u niet zelf aanwezig te zijn als u dit niet kunt of wilt. Onze keurmeester keurt de auto in dat geval, maakt rapport op welke per email aan u wordt verzonden. Daarbij ontvangt u het persoonlijk nummer van de keurmeester die de auto keurde zodat u met hem kunt overleggen, uw vragen stellen en persoonlijk advies kunt krijgen.

  • Hoe gaat de Aankoop-Keuring in de praktijk?

Na kennismaking met u en de verkoper van de door u geselecteerde auto gaan we keuren.

Een keuring begint met een visuele inspectie van de door u gekozen auto. Onze specialist ziet in korte tijd door zijn ervaring enorm veel. Gelet wordt op de totale staat van de auto, het interieur, de buitenkant maar ook wordt de onderzijde van de auto gecontroleerd, net als alle zaken onder de motorkap. Vanzelfsprekend wordt het motormanagement uitgelezen op aanwezige foutcodes. Gebreken en andere aandachtspunten vallen ons direct op! Hierna maken we samen met u een proefrit. Een rit die voor onze specialist veelzeggend is. Niet over alleen de rijkwaliteiten van de auto maar ook over de technische staat waar deze in verkeert. Hierna wordt de auto nogmaals aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen, waarbij op alle details gelet zal worden die bij de proefrit geconstateerd werden. Tot slot maken wij rapport op en geven u een vrijblijvend advies, of de door u uitgezochte auto de moeite waard is om aan te kopen. Hierbij kunnen we u begeleiden bij de aankoop. Dit resulteert vaak in een interessante korting op de prijs die u voor de auto moet betalen, of in goede afspraken die u maakt met de verkoper over eventueel noodzakelijke reparaties aan de auto. Kortom, de keuringskosten verdient u eigenlijk altijd weer terug! Op auto-aankoopkeuring.nl kunt u vreemde, leuke en opmerkelijke verhalen lezen over keuringen in de praktijk.

  • De verkoper wil de auto eigenlijk niet laten keuren !

Helaas komt dit voor! De doorgewinterde verkoper geeft hier de meest uiteenlopende redenen voor zoals bijvoorbeeld: "de auto is net nagekeken en echt voor mekaar";" ik heb nog 3 andere geïnteresseerden en die vinden een keuring helemaal niet nodig";" ik wil niet wachten op een keuring, misschien kan ik de auto al wel 3 keer verkopen voordat die keuring kan worden uitgevoerd".

Echter: Een serieuze verkoper weet als geen ander dat als u de auto wilt laten keuren u een serieuze koper bent! U maakt immers geen kosten voor een keuring als u de auto niet echt wilt kopen! Die zogenaamde "3 andere geïnteresseerden" moeten de auto dan maar kopen. Verkopers proberen zeer vaak de koper te overhaasten. Auto-Kennis kan doorgaans binnen 2 werkdagen na aanvraag al keuren, soms nog zelfs dezelfde dag. Een verkoper die hier niet op kan wachten heeft vaak toch iets te verbergen.

  • De auto die ik wil kopen is APK gekeurd, dan is hij toch goed?

Een auto die APK gekeurd is voldeed slechts op het moment van de keuring aan de veiligheidseisen zoals die gelden voor de APK. Een motor met lagerschade (zeer dure reparatie!) die niet teveel schadelijke uitstoot heeft wordt gewoon goedgekeurd! Ook slecht schakelende versnellingsbakken of versleten koppelingen waar je nog mee kan wegrijden, vormen geen belemmeringen voor een APK-goedkeur. Dan zijn er ook nog malafide verkopers die tijdens de keuring 4 goede wielen `lenen` en direct na APK-goedkeuring voor een jaar, weer de 4 gladde banden onder de auto monteren. Vooral bij auto`s met dure banden loont dit! Buiten de voorgenoemde voorbeelden komt het nog met grote regelmaat voor dat Auto-Kennis bij haar keuringen auto's keurt waarvan je veel kunt zeggen, maar niet dat ze aan de eisen van de APK-keuring voldoen. Desondanks zijn deze auto's voorzien van een 'vers' APK-formulier waar het vakje 'goedgekeurd' aangevinkt is! Een APK-keuring geeft dus geen enkele garantie voor een betrouwbare auto!

  • De auto heeft een lage kilometerstand en moet dan toch wel goed zijn?

Afgelezen kilometerstanden geven geen enkele garantie op een goede auto. Moderne auto`s kunnen probleemloos zeer hoge kilometerstanden bereiken mits ze normaal bereden zijn en onderhoud hebben gehad. Auto`s met lage kilometerstanden kunnen daarentegen al in zeer slechte staat zijn door bijvoorbeeld zeer slechte behandeling van de vorige gebruikers(s) of het niet uitgevoerde onderhoud. Ook zeer slecht herstelde schades die vaak niet door de leek te herkennen zijn kunnen grote gevolgen hebben. Dan zijn er nog de malafide verkopers die de teller hebben laten terugzetten! De teller van de auto die u wilt kopen is digitaal en u denkt dat deze dus niet terug te zetten is? Er zijn voldoende bedrijven die voor een paar tientjes de digitale teller van uw auto zetten op de door u gewenste stand. Natuurlijk ook op de door de verkoper gewenste stand. Een lage afgelezen kilometerstand geeft dus geen enkele garantie op een goede auto!

  • De verkoper garandeert dat de auto goed is. De auto moet dan toch wel goed zijn?

Als de verkoper particulier is kan deze u helemaal geen garantie geven! Als u de auto koopt bij een bedrijf maakt u een betere kans, maar het éne bedrijf is het andere niet. Kent u de garantie-formulieren waar u garantie krijgt op de `draaiende delen`? U gaat terug met de auto omdat de motor slecht loopt en men constateert dat de bobines slecht zijn. Reparatiekosten 300€, en 'o ja, ze vallen niet onder de garantie want een bobine is elektronisch en draait toch niet?'. Dan zijn er nog de malafide bedrijven die maar al te graag garantie en andere beloftes geven. Tegen de tijd dat uw klacht in behandeling zou worden genomen bestaan ze al niet meer of hebben opeens een nieuwe naam.

 
 

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij of wilt u gewoon nog meer weten?

Neemt u gerust contact op met Auto-Kennis per mail of telefonisch.

  • telefonisch : 055-26 00 000
  • per mail :

Wij zijn u graag van dienst!

 
   
  Kosten keuring:  

 

Aankoopkeuring €99,-* Garantiekeuring €99,-* Reparatiekeuring€79,-*

*plus €0,19 per gereden km.

Toeslag auto`s ouder dan 15 jaar: €15,-

Toeslag auto`s meer dan 4 cilinders: €15,-

Toeslag 4-wiel aangedreven auto's : €15,-

Toeslagen gelden niet voor reparatie-keuringen

Voor berekening van de kilometerkosten voert u onderstaand de postcode van de te keuren auto in: